Ett viktigt initiativ

Det är inte bara förvärv av företag vi hjälper till med här på Swedbank FF, även om det givetvis är vår kärnverksamhet och det vi ägnar klart mest tid åt att göra. En annan viktig sak som vi gör är också att vi sammankopplar investerare som vill satsa pengar i lokala projekt med entreprenörer som har planer och idéer som de vill genomföra men som behöver såväl kapital som råd och hjälp på vägen.

Ett sådant projekt som det verkligen värmer i hjärtat av att få ha varit med på blev nyligen klart. Det handlade om ett nystartat företag som ville etablera skyddat boende här. I våra trakter har vi lugnt och ro, ett tryggt samhälle, där exempelvis kvinnor som flytt från våldsutsatta relationer skulle kunna ta sin tillflykt och börja om.

Detta såg entreprenörerna som låg bakom projektet Hjorthagen – ett område med skyddade boenden och en gemensam byggnad för personalen som arbetar med de kvinnor som behöver exempelvis samtalsstöd eller någon annan form av hjälp.

Att bygga ett nytt skyddat boende kräver dock en stor insats bara för att täcka byggkostnaderna. Tack och lov har vi kontakt med flera sociala investerare som ser det som viktigare att investera sitt kapital i samhällsnyttiga åtgärder än att bara försöka göra vinst.

Vi sammankopplade de båda parterna och investerarna blev väldigt exalterade över det här projektet. Så det dröjde inte länge innan de bildade ett team med investerare och entreprenörer som såg till att projektet blev verklighet.

Häromdagen öppnade Hjorthagen i ett litet samhälle som vi av säkerhetsskäl inte tänker skriva ut namnet på – men det var med stor glädje vi såg de första kvinnorna i behov av skydd flytta in på detta skyddade boende.

Vi ser positivt på framtiden och vill gärna vara med om flera sådan här givande och samhällsnyttiga projekt. Tveka inte att höra av dig till oss om du har idéer kring något sådant!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *